Akşam saat 22.00’de Tunus Cad. No.14’ te buluşma ve Trabzon’a hareket. Gerekli molalarla Samsun, Ordu, Giresun güzergahından Giresun’a varış.
Giresun Kalesi’nde alacağımız Kahvaltı sonrası Giresun Kalesinden Panoramik olarak Giresun Adası, Zeytinlik Mahallesi ve Gedik Kaya’nın fotoğraflanması, Topal Osman Ağa Anıt mezarının görülmesi ve aracımızla yapacağımız Panoramik Giresun şehir turu ardından Görele’ye varış. Görele Kemençe Müzesi’nin görülmesi ve yöre müziği ve kemençe hakkında bilgi alarak horona giriş yapıyoruz. Akcaabat’a varış. Öğle yemeğimizi alıyoruz (Meşhur Akcaabat Köfte ).Trabzon, Sürmene, Of, Rize güzergahından, Pazar, Ardeşen Çamlıhemşin, WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) tarafından Avrupa’da acil korunması gereken 100 ormandan biri olarak ilan edilmiş olan Fırtına Vadisine giriş yapıyoruz. Müthiş manzaralar eşliğinde Ayder’e varış. Gelintülü Şelalesi, Ayder Şelalesi, Kalegon’un (Galegon) görülmesi ve keyifli bir yürüyüş sonrası otelimize yerleşme. Kaplıcaya girmek, yürüyüş yapmak ve fotoğraf çekmek için serbest zaman. Akşam yemeği ve Ayder Yaylasında bulunan otelimizde geceleme.
Kahvaltı sonrası saat 11.00’e kadar Ayder Yaylasında serbest zaman bu zaman sarfında arzu eden misafirlerimiz yürüyüş yaparak Ayder Yaylasının keyfini çıkarabilir veya ekstra olarak düzenlenecek olan Fırtına Vadisi Şenyuva(Çinçiva)-Zilkale-Palovit Şelale Turuna katılabilirler. Belirtilen saatte toplanma ve Çamlıhemşin’e hareket. Çarşı merkezinde serbest zaman Fırtına Deresi kenarında bulunan Osmanlı alabalık tesislerinde öğle yemeğimizi alıyoruz. Rize’ye hareket. Rize’ye özgü Rize Bezi (Feretiko) dokuma atölyelerinin görülmesi ve alışveriş için verilecek serbest zaman sonrası Rize, Of, Çaykara güzergâhından denizden 1090 metre yükseklikte bulunan çam ormanları ile çevrili Haldizen Deresi’nin önünün bir heyelan sonucu kapanmasıyla oluşan Uzungöl’e (Şerah) varış. Güzergâhımız üzerinde bulunan Yöre ahşap köprü mimarisinin en güzel örneği olan Kiremitli Köprü’nün (Hapşiyaş) görülmesi. Uzungöl etrafında yürüyüş ve fotoğraf çekimi için serbest zaman yöresel ürünlerin ve hediyelik eşyaların satıldığı dükkânlarda alışveriş imkânı belirtilen saatte toplanma (Ekstra arzu eden misafirlerimizde Uzungöl Lustra, Garastel Yayla turu ) Sürmene’ye hareket. Meşhur Sürmene bıçaklarının satıldığı Kumbasar bıçak fabrikası teşhir noktasında Sürmene bıçakları hakkında bilgi alıyor ve arzu eden misafirlerimiz alışveriş yapabiliyor. Trabzon’a varış. Otelimize yerleşme Akşam yemeği ve geceleme.
Arzu eden misafirlerimizle ekstra ( Şenyuva (Çinciva )-Zil Kale-Palovit Şelalesi Turu) bu turumuz esnasında minibüslerle Fırtına Vadisinin iç kısımlarını takip ederek 17-18 yy yöre ahşap ev mimarisinin en güzel örneklerini göreceğimiz Çamlıhemşin Konaklar Mahallesinin panoramik olarak görülmesi. Fırtına Vadisi ve deresini takip ederek, Çinçiva’nın (Şenyuva Köyü) görülmesi ve fotoğraf çekimi ardından denizden 750 metre Fırtına deresinden 100m yükseklikte Fırtına Vadisine hakim bir tepenin üzerinde bulunan yol ve vadiden geçen kervanların güvenliği amacıyla Kommenos dönemine ait Karakol Kale olarak inşaa edilen muhteşem Zilkale’nin görülmesi ve fotoğraf çekimi. Ardından Fırtına Deresi’nin önemli kollarından Palovit Deresi üzerinde 27 m. Yükseklikten akan Palovit Şelalesinin görülmesi ve fotoğraf çekimi ardından Çamlıhemşin’e dönüş.
Uzungöl den bineceğimiz minibüslerle Kuşbakışı Uzungöl’ü göreceğimiz Lustra, Garastel Yayla turu Muhteşem manzaralar eşliğinde fotoğraf çekimi ve Yayla evlerinin görülmesi. Yayla yolunda yapacağımız keyifli yürüyüşlerle Uzungöl’e dönüş.
Kahvaltı sonrası Trabzon şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Kommenos Kralı I.Manuel tarafından 1250-1260 yılları arasında yaptırılan geç Bizans kiliselerinin en güzel örneklerinden biri olan Ayasofya Camii(Kilisesi) müzesinin gezilmesi sonrası Trabzon yöresine has gümüş Kazaziye ve telkari işlerinin yapımı ile bilgileneceğimiz ve en güzel örneklerini göreceğimiz gümüş mağazası gezisi ve alışverişi. Aracımız ile yapacağımız Trabzon Şehir turu esnasında panoramik olarak göreceğimiz Trabzon Kalesi (Aşağı, Orta ve Yukarı Hisar), Zağnos Paşa Köprüsü ve Vadisi, Gülbahar Hatun Camii ve Türbesi, Boztepe manzarası eşliğinde Ulu Önder Atatürk’ ün Trabzon ziyaretinde konuk olduğu Trabzon’a hakim Soğuksu sırtlarında, çam ormanları içinde yer alan 18-19. yy Avrupa mimarisinin güzel bir örneği olan Trabzonlu Rum Armatör ve iş adamı Kostantin Kabayanidis tarafından 1890-1902 yılında yazlık ev olarak yaptırılan Atatürk Köşkü gezilecektir. Tirebolu’ya Çay Fabrikasına doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Çayın bahçeden bardağa kadar olan yolculuğunu öğreneceğimiz meşhur Tirebolu 42 Çay Fabrikasını gezmeye başlıyoruz. Çay ve Fındık tanıtımlarından sonra ikram edilen çaylarımızı yudumluyor kısa bir alışveriş molası veriyoruz. Giresun’da ki öğle yemeğimiziz alıyoruz. (Meşhur Karadeniz Pidesi Peynirli-Kıymalı veya Karışık Pide-Salata-Ayran-Meyve) Giresun limanından bineceğimiz Tekne ile Karadeniz’in insan yaşamına elverişli tek adası ve mitolojide Argonatlı savaşcıların Kolhis ülkesine yaptıkları yolculukta Aretias olarak geçen Giresun Adasına hareket ediyoruz. Ada gezimiz sonrası Giresun Limanı’na dönüş. Giresun merkezde serbest zaman belirtilen saatte toplanma (Hava muhalefeti nedeniyle tekne limandan çıkamaz ise Giresun Kalesi ve Zeytinlik Mahallesi gezilecektir ) Otelimize yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme.
Kahvaltı sonrası Kuzalan Tabiat Parkı’na gidiyoruz, Kuzalan Şelalesi’ni fotoğrafladıktan sonra, otobüsümüz ile Giresun’un en ünlü yaylası olan Kümbet Yaylası’na çıkıyoruz. 1680 metre yüksekliğindeki Kümbet Yaylası’nda Aymaç ve Salon Çayırı mesire alanlarının gezilmesi. Kümbet Yaylası Kadınlar pazarında serbest zaman ve alışveriş imkanı. Öğle yemeğimiz Kümbet’te (karalahana çorbası, yöresel mezeler, ana yemek seçmeli(tereyağında alabalık, köfte veya et Izgara, çam sakızlı sütlaç). Yemek sonrası Ordu’ya hareket ediyoruz. Denizden 460 m yükseklikteki Ordu şehrini panoramik olarak seyredeceğimiz Ordu Boztepe’ye (Ekstra) Teleferik ile çıkış fotoğraf çekimi sonrası Perşembe, Yalıköy, Bolaman güzergâhını izleyerek 26 Km’lik bir yolculuk ile nostalji yolu olarak bilinen muhteşem manzaralar eşliğinde efsanevi Argonot’lu Savaşçıların karaya çıktığı nokta olan Yason Burnu ve Kilisesi’nin görülmesi fotoğraf çekimi ve sonrasında Fatsa’da bulunan otelimize yerleşme akşam yemeği ve geceleme.
Kahvaltı sonrası Samsun’a varış. Samsun şehir turu esnasında İlk Adım Anıtı, Tütüncüler İskelesi, Belediye Parkı, Onur Anıtı ve Mustafa Kemal Atatürk ile 18 arkadaşını Samsun’a getiren Bandırma Vapuru görülecektir. Havza, Suluova güzergahından Amasya’ya varış. Öğle yemeği Amasya şehir turumuzda Atatürk'ün 22 Haziran 1919 tarihinde silah arkadaşları ile birlikte Cumhuriyet'in ilk yazılı belgesi olan Amasya Tamimi'ni kaleme aldığı 12 Haziran 1919 tarihinde Ulu önder ve silah arkadaşlarının uzun görüşmeler yaptığı Saraydüzü Kışla Binası’nın, Harşena Dağı eteklerinde Yeşilırmak kıyısı boyunca bir inci gerdanlık gibi dizili Yalı Boyu Evleri, Harşena Dağı (Amasya Kalesi)Kral Kaya mezarlarının panoramik olarak görülmesi ardından II. Beyazıt Camii ve Külliyesi’ni ziyaret ediyoruz. Ferhat ile Şirin Su kanalını gördükten sonra, Çorum’a varıyoruz. Meşhur Çorum Leblebisi ve kuruyemiş alışverişi ardından Sungurlu, Kırıkkale güzergahından Ankara’ya varış. Gezimizin sonu…
* Otobüslerimizde kayıt sırasına göre koltuk numarası verilmektedir.
* Turlara yeterli katılımın sağlanamaması durumunda tur hareket tarihine 2 gün kala tüm katılımcılara bilgi vermek kaydıyla tur iptal edilir ve tur ücretleri iade edilir.
* Rehberiniz hava ve yol şartlarına göre programı değiştirme hakkına sahiptir.
* Otellerimize giriş saati 14.00’tür. Erken girişler, müsaitliğe göre belirlenecektir.
* Acentemiz tur kalkış tarihine kadar konaklama yapılacak otel kategorilerini gizli tutmak sureti ile değiştirme hakkına sahiptir.
* Turlarımızda ulaşım, 8-14 kişi arası kayıtlarda lux minibüs, 15-25 kişi arası kayıtlarda lux Midibus 26-46 kişi arası kayıtlarda lux otobüslerle sağlanır.
FATSA
YALÇIN HOTEL 5*
AYDER
BUTİK HOTEL
GİRESUN
NEW JASMİN HOTEL 4* veya ARETİAS HOTEL 4*
TRABZON
AKYÜZ ROOMİNG HOUSE BUTİK
Özel eşyalarınızın dışında sizlere önerebileceğimiz malzemeler; Rahat yürüyüş ayakkabısı(yedeği), fotoğraf makinesi-kamera(piller, film), yağmurluk, rahat t-shirt ve eşofman, yayla gezilerimiz sırasında özel eşyalarınızı yanınızda bulundurabilmeniz için sırt çantası, şapka, güneş gözlüğü, akşamları sıcak tutabilecek kazak, hırka, polar vb
* Öğle ve Akşam yemeklerinde bölge yoğunluğuna bağlı olarak gruplara ayrılan masalar kullanılır.